In Museum Het Tramstation in Schipluiden is tot 14 november 2015 een kunstexpositie te bezoeken met werken uit de verzameling van Het Tramstation. Veel van de werken tonen herkenbare, maar ook verdwenen, situaties in en rond de dorpen Schipluiden, Den Hoorn en ‘t Woudt. Een aantal van de geëxposeerde kunstenaars werd duidelijk geïnspireerd door de schilders van de Haagse School. De titel van de expositie verwijst dan ook losjes naar “Holland op zijn mooist” een expositie in het Gemeentemuseum Den Haag (t/m 30 augustus 2015).
De expositie is te zien in vier ruimtes op de begane grond van het voormalige tramstation: wachtkamer, stationskamer, Keenenburgkamer en keuken. De werken zijn per kunstenaar geordend en, waar mogelijk, worden verbindingen gelegd met schilders van de Haagse School. De expositie bevat ook recent werk en een aantal kunstenaars was aanwezig op de opening op 3 juli. Piet Houtenbos, zelf landschapsschilder en tevens wethouder van Midden-Delfland, opende de expositie door met houtskool een typisch Midden-Delflands polderlandschap te schetsen. Piet Houtenbos exposeerde in 2014 met als thema ‘Omgeving en Beleving’ in het gemeentehuis van Midden-Delfland.
De Historische Vereniging Oud-Schipluiden, die sinds 1989 Museum Het Tramstation beheert, is jaren geleden begonnen werk van, veelal lokale, kunstenaars op te nemen in de verzameling. Regelmatig ook ontvangt de vereniging werk door giften van particulieren. Naast foto’s geven schilderijen, tekeningen en etsen ook een historisch beeld van het werkgebied van de vereniging. Dat het vastleggen van het landschap belangrijk is, op welke manier dan ook, bleek pijnlijk met de vaststelling dat een houten tuinderschuur aan de Lookwatering, afgebeeld op een aquarel van Kees Tetteroo, kortgeleden gesloopt werd.
Kees Tetteroo zorgde ook voor een verrassing en bracht een jong werk van hem mee van het restant van de molen van de Woudse Doorgmakerij. Deze molen ging op 11 december 1957 in vlammen op, kort na de restauratie.