Maand van de geschiedenis: Vervoer in Midden-Delfland, een historisch overzicht

In Museum Het Tramstation te Schipluiden is de tentoonstelling ‘De geschiedenis van het vervoer in Midden-Delfland’ te zien. De expositie gaat over het vervoer: van de middeleeuwse berrie en de marskramer tot en met De Mus, een hedendaags kleinschalig vervoerproject in Schipluiden e.o.

Berenboer Leo Arkesteijn en een WSM-bus in de dorpskern van Schipluiden, ca. 1955.

Er is in de tentoonstelling aandacht voor het transport over water, zowel in de polder als op het buitenwater en voor het klein vervoer over de weg, bijvoorbeeld met de hondenkar en de fiets. Ook is de ontwikkeling van het transport per vrachtauto te zien. De firma Eikelenboom in Schipluiden is ooit met een vaartuig begonnen. Melkrijder Van den Berg in Den Hoorn startte met paard-en-wagen. Talloze foto’s en bijzondere attributen geven een interessant beeld van het vervoer in Midden-Delfland door de eeuwen heen. Voor de streekbewoners zijn er veel herkenbare situaties.

A.s. zondag is om drie uur een rondleiding over de tentoonstelling van het vervoer. Openingstijden van het museum woensdag-, zaterdag- en eerste zondagmiddag van de maand van 14.00-16.00 uur.